- Bilişim uygulamalarının tasarımı ve geliştirilmesi, bilişim projelerinin yönetimi, bilişim kaynaklarının ve sistemlerinin yönetimi, bilişim ve iletişim teknolojilerinde risk ve güvenlik yönetimi konularında yeterli düzeyde bilgi.
- Süreç tasarımı ve iş akışı yönetimi, e-iş ve e-dönüşüm projelerinin yönetimi, bilişim ve iletişim çözümlerinin pazarlama ve satış hizmetleri, bilişim ve iletişim teknolojileri alanlarında girişimcilik, danışmanlık ve yöneticilik bilgi ve becerisi.
- Kurumsal kaynak planlaması, müşteri ilişkileri yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, kurumsal bilgi yönetimi, kurumsal zekâ yönetimi ve yönetim destek sistemleri, e-ticaret alanında girişimcilik, danışmanlık ve yöneticilik becerisi.
- Küresel, ulusal ve yerel düzeyde kamu/özel politikaları etkileyen hukuki, iktisadi ve siyasi gelişmelerin gerektirdiği yeniliklere mesleki etik kurallara bağlı kalarak kolaylıkla uyum sağlayabilme becerisi.
- Yönetim bilişim sistemleri problemlerini saptama, tanımlama, veri toplama, analiz etme ve yorumlama ile bu amaçlara özgü uygun bilimsel yöntemleri uygulama becerisi.
- Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde görev alma ve bireysel çalışabilme becerisi.
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
- Sorumluluk bilinci olan bir kamu/özel sektör çalışanı olarak kamu yararını gözetme farkındalığı ve toplumsal duyarlılığa sahip olabilme.
- Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi ile en az bir yabancı dili kullanabilme becerisi.
- Yönetim Bilişim Sistemleri alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri izleme, kuramları öğrenme, muhakeme etme, araştırma yapma ve çözümleme becerisi.
- Temel hak ve hürriyetlerin, ekonomik ve sosyal hakların, çevrenin, tarihi ve kültürel değerlerin korunması konularında farkındalık.